- Rabat

Cena jednostkowa netto: 26.64 zł
Cena jednostkowa brutto: 28.77 zł
Indeks: KUL 0412
Poznaj przejrzystą politykę prywatności.
Kurier, odbiór osobisty lub paletowy.
gwarancja, reklamacje i zwroty.
Przyprawa do karkówki to mieszanka suszonych warzyw i przypraw, które wzbogacą smak przyrządzanego mięsa. W połączeniu z olejem lub oliwą stanowi znakomitą marynatę do karkówki oraz innych mięs. Ta przyprawa wydobywa smak i aromat karkówki oraz dodaje jej soczystości.
opakowanie : |
1 kg |
op. zbiorcze : |
10 szt. |
paleta : |
600 szt. |
waga pal. brutto: |
648 kg |
KARKÓWKA WIEPRZOWA
Składniki:
1,5 kg Karkówka wieprzowa
4 ząbki czosnku
4 łyżki oleju
Zioła prowansalskie
Pieprz
Sól
Łyżeczka przyprawy do karkówki
Przygotowanie:
Mięso trzeba odpowiednio przygotować dzień przed planowanym wypiekiem. Karkówkę umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem. Do naczynia wlać olej, posiekane ząbki czosnku i przyprawę do karkówki. Bardzo dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso, przykryć i odstawić na noc do lodówki. Przed wypiekiem włożyć mięso do naczynia żaroodpornego. Dolać ćwierć szklanki wody. Rozgrzać piekarnik do ok. 200 stopni C. Karkówkę piec minimum jedną godzinę. Jeśli trzeba przedłużyć czas pieczenia o dodatkowe piętnaście minut.
Składniki: sól, przyprawy i zioła (gorczyca biała, papryka słodka, kolendra, jałowiec, goździki, pieprz czarny, majeranek, rozmaryn, chilli), cebula, czosnek, (zawiera dwutlenek siarki), cukier.
Produkt może zawierać: gluten, mleko w tym laktozę, sezam, soję, seler.