• Rabat
  • Produkt na zamówienie
BULION GRZYBOWY-worek 25
search
  • BULION GRZYBOWY-worek 25

BULION GRZYBOWY-worek 25 kg

681,19 zł Brutto

Cena jednostkowa netto: 25.95 zł

Cena jednostkowa brutto: 27.25 zł

Indeks: BUL 0305

-
Ilość
Produkt na zamówienie

  Polityka prywatności

Poznaj przejrzystą politykę prywatności.

  Zasady dostawy

Kurier, odbiór osobisty lub paletowy.

  Zasady zwrotu

gwarancja, reklamacje i zwroty.

BULION GRZYBOWY 25 KG 

OPIS 

Bulion grzybowy to baza rosołowa z dominującą nutą grzybową. Jest to przyprawa do zup i potraw w proszku, która wzmacnia ich smak, dodając grzybowy aromat. Z bulionu grzybowego można przygotować zupy, sosy czy gulasze. Można również dodać go do farszu grzybowego, zapiekanek czy bigosu. Ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni i dodaje pyszny, grzybowy smak do przygotowywanych potraw. 

WIELKOŚĆ 

opakowanie

25 kg

paleta :

40 szt.

waga pal. brutto:

1024 kg

PRZEPIS 

SOS GRZYBOWY

Składniki:

400 g rozmrożonych bądź świeżych grzybów
2 małe cebule
2 ząbki czosnku
3 łyżki masła
1 szklanka bulionu grzybowego
1 łyżeczka rozmarynu
2 łyżki mąki
Sól
Pieprz

Przygotowanie:

Grzyby płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na mniejsze kawałki, cebulę natomiast siekamy w piórka.Na głębokiej patelni lub w niewielkim garnku rozpuszczamy masło. Wrzucamy cebulę i smażymy przez chwilę, aby się zeszkliła. Następnie dodajemy grzyby oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, podlewamy bulionem i dusimy, aż grzyby będą miękkie. Wtedy zaprawiamy sos mąką, dodajemy rozmaryn i doprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i serwujemy na gorąco.

SKŁAD 

Składniki: sól, wzmacniacze (glutaminian monosodowy, 5’-rybonukleotydy disodowe), tłuszcz palmowy utwardzony, ekstrakt drożdżowy, cukier, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana, przyprawy (cebula suszona, pieprz), grzyby suszone 1% (w tym borowik 0,5%), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik karmel amoniakalny), aromat (zawiera laktozę).

Na terenie zakładu wykorzystywane są: seler, soja, laktoza, gluten, gorczyca.

BUL 0305