- Rabat
- Produkt na zamówienie

Cena jednostkowa netto: 25.95 zł
Cena jednostkowa brutto: 27.25 zł
Indeks: BUL 0305
Poznaj przejrzystą politykę prywatności.
Kurier, odbiór osobisty lub paletowy.
gwarancja, reklamacje i zwroty.
Bulion grzybowy to baza rosołowa z dominującą nutą grzybową. Jest to przyprawa do zup i potraw w proszku, która wzmacnia ich smak, dodając grzybowy aromat. Z bulionu grzybowego można przygotować zupy, sosy czy gulasze. Można również dodać go do farszu grzybowego, zapiekanek czy bigosu. Ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni i dodaje pyszny, grzybowy smak do przygotowywanych potraw.
opakowanie |
25 kg |
paleta : |
40 szt. |
waga pal. brutto: |
1024 kg |
SOS GRZYBOWY
Składniki:
400 g rozmrożonych bądź świeżych grzybów
2 małe cebule
2 ząbki czosnku
3 łyżki masła
1 szklanka bulionu grzybowego
1 łyżeczka rozmarynu
2 łyżki mąki
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Grzyby płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na mniejsze kawałki, cebulę natomiast siekamy w piórka.Na głębokiej patelni lub w niewielkim garnku rozpuszczamy masło. Wrzucamy cebulę i smażymy przez chwilę, aby się zeszkliła. Następnie dodajemy grzyby oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, podlewamy bulionem i dusimy, aż grzyby będą miękkie. Wtedy zaprawiamy sos mąką, dodajemy rozmaryn i doprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i serwujemy na gorąco.
Składniki: sól, wzmacniacze (glutaminian monosodowy, 5’-rybonukleotydy disodowe), tłuszcz palmowy utwardzony, ekstrakt drożdżowy, cukier, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana, przyprawy (cebula suszona, pieprz), grzyby suszone 1% (w tym borowik 0,5%), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik karmel amoniakalny), aromat (zawiera laktozę).
Na terenie zakładu wykorzystywane są: seler, soja, laktoza, gluten, gorczyca.