- Rabat
- Produkt na zamówienie

Cena jednostkowa netto: 42.68 zł
Cena jednostkowa brutto: 44.81 zł
Indeks: BUL 0299
Poznaj przejrzystą politykę prywatności.
Kurier, odbiór osobisty lub paletowy.
gwarancja, reklamacje i zwroty.
Bulion drobiowy to baza rosołowa z dominującą nutą drobiu. Jest to przyprawa do zup i potraw w proszku, która wzmacnia smak, dodając aromat drobiu. Bulion drobiowy ma swoje zastosowanie przede wszystkim jako podstawa wielu zup. Wzmocni on także smak każdego rosołu, jak również podkreśli i wydobędzie aromat sosów do mięs.
opakowanie |
3 kg |
paleta : |
192 szt. |
waga pal. brutto: |
623 kg |
ROSÓŁ Z KURY
Składniki:
1 kg kury
200 g makaronu
2 marchewki
1 cebula
1 pietruszka
1 pęczek natki pietruszki
1 mały seler
1 por
1 łyżeczka bulionu drobiowego
Przygotowanie:
Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody. Dodaj łyżeczkę bulionu drobiowego. Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa obierz. Cebulę przekrój na pół. Opal nad gazem lub przypal na patelni. Do wywaru dodaj warzywa. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny. Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 minut, następnie powoli przecedź przez gęste sito. Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem, posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem.
Składniki: sól, maltodekstryna, cukier, ekstrakt drożdżowy, skrobia ziemniaczana, utwardzony tłuszcz palmowy aromat (w tym pochodne mleka), tłuszcz kurzy (1,2%), cebula, ekstrakt mięsa kurzego (0,5%), kurkuma, olej rzepakowy, wzmacniacz smaku (5’-rybonukleotydy disodowe), marchew, koncentrat cebuli, natka pietruszki, nasiona selera, seler, pieprz, barwnik (ryboflawina).
Na terenie zakładu wykorzystywane są: soja, laktoza, gluten, gorczyca.
Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 960 kJ/228 kcal, tłuszcz 5,9 g, w tym kwasy nasycone 2,8 g, węglowodany 41 g, w tym cukry 18 g, białko 2,9 g, sól 43,5 g.