- Rabat
Sprzedaż:
Handel:
Biuro:
AROSMAK premium, Uniw. Przyp. Warzywna naturalna bez E-wiadro 10 kg
Cena jednostkowa netto: 10.56 zł
Cena jednostkowa brutto: 11.4 zł
Indeks: UNI 0234
-
Poznaj przejrzystą politykę prywatności.
Kurier, odbiór osobisty lub paletowy.
gwarancja, reklamacje i zwroty.
AROSMAK PREMIUM BEZ “E” TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI 10 KG
OPIS
Arosmak to uniwersalna przyprawa warzywna składająca się z mieszanki przypraw i suszonych warzyw w dobrze skomponowanych proporcjach. Jest to mieszanka przypraw posiadająca bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Można ją stosować jako dodatek smakowy do zup, sosów i innych potraw. Przyprawa do zup i potraw Arosmak posiada szerokie zastosowanie ze względu na swój bukiet aromatyczno-smakowy.
Arosmak premium tylko naturalne składniki to wzmocniona wersja uniwersalnej przyprawy do zup i potraw, zawierająca zwiększoną zawartość warzyw. Produkt nie zawiera składników wymagających deklaracji ,,E'' - tzw. czysta etykieta. Produkt zawiera tylko naturalne składniki.
WIELKOŚĆ
opakowanie |
10 kg |
paleta : |
72 szt. |
waga pal. brutto: |
750 kg |
ZASTOSOWANIE
Arosmak to przyprawa, która ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Idealnie nadaje się jako dodatek smakowy do zup, warzyw, sałatek, sosów i innych naszych pomysłów kulinarnych.
PRZEPIS
ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW
Składniki:
Pęczek zielonych szparagów
500 ml bulionu warzywnego
Pół cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka arosmaku
Sól
Pieprz
Grzanki
Przygotowanie:
Zacznij od przygotowania szparagów. Umyj je i odłam końcówki. Jeśli Twoje szparagi mają ładne główki odkrój je i odłóż na bok, a jeśli nie pokrój razem z całymi szparagami. Do zupy możesz użyć grubszych i brzydszych szparagów, będą idealne. Resztę łodyżek pokrój na kawałki 1,5-2 cm. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Zeszklij je na oliwie, po czym dodaj pokrojone szparagi i smaż jeszcze minutę. Wlej gorący bulion i gotuj szparagi do miękkości od 10 do 15 minut, w zależności od ich grubości. Główki szparagów wystarczy zalać wrzątkiem i pozostawić je w nim na kilka minut. Zblenduj zupę za pomocą blendera i dopraw arosmakiem, solą i pieprzem. Podawaj z grzankami.
SKŁAD
Składniki: sól, warzywa suszone 25% (marchew, pasternak, cebula, natka pietruszki, seler, papryka czerwona, czosnek, por), cukier, kasza kukurydziana, kurkuma, pieprz czarny. Produkt może zawierać: gorczycę, soję, mleko łącznie z laktozą, gluten, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 571 kJ/136 kcal, tłuszcz 1,2 g, w tym tłuszczowe nasycone 0,5 g, węglowodany 32 g, w tym cukry 14 g, białko 3,1 g, sól 59,0 g.