- Rabat
- Produkt na zamówienie

Cena jednostkowa netto: 43.45 zł
Cena jednostkowa brutto: 45.62 zł
Indeks: BUL 0307
Poznaj przejrzystą politykę prywatności.
Kurier, odbiór osobisty lub paletowy.
gwarancja, reklamacje i zwroty.
Bulion warzywny to baza rosołowa z dominującą nutą warzywną. Jest to przyprawa do zup i potraw w proszku, która wzmacnia ich smak, dodając aromat warzyw. Może być stosowany jako podstawa wielu zup i potraw z jarzyn. Bulion warzywny świetnie sprawdza się do przygotowywania wegetariańskich odpowiedników popularnych zup czy sosów, jak również gdy potrzebujemy delikatnego bulionu, który nie zdominuje smaku przygotowywanej potrawy.
opakowanie : |
1 kg |
op. zbiorcze : |
10 szt. |
paleta : |
600 szt. |
waga pal. brutto: |
648 kg |
ROSÓŁ WEGETARIAŃSKI
Składniki:
1 pęczek włoszczyzny
1 cebula
natka pietruszki i selera
5 grzybów suszonych
3 liście laurowe
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
1 opakowanie makaronu
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka bulionu warzywnego
Szczypta kurkumy
Szczypta pieprzu
Sól
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa umyj, obierz i umieść w garnku. Dodaj suszone grzyby, czosnek, gałązki selera i pietruszki, przyprawy, bulion, sos sojowy i olej. Zalej 2-3 litrami wody i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu min. 2 godziny. W razie konieczności dopraw solą lub sosem sojowym. Posyp pietruszką. Dodaj razem z warzywami i z ulubionym makaronem.
Składniki: sól, wzmacniacze (glutaminian monosodowy, 5’-rybonukleotydy disodowe), warzywa suszone 13% (marchew, pasternak, cebula, por, natka pietruszki, seler), cukier, maltodekstryna, tłuszcz palmowy utwardzony, aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), przyprawy (pieprz, kurkuma), hydrolizat białka sojowego, ekstrakt drożdżowy, barwnik (ryboflawina).
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, laktoza, gluten.